POF in nieuwbouw

POF in nieuwbouw

Doordat POF volgens de veiligheidsvoorschriften (NEN1010) in dezelfde buis getrokken mag worden als de elektriciteitskabels, biedt het een breed scala aan mogelijkheden. Een voordeel voor u als klant is dat een POF netwerk niet gebonden is aan het gebruik van loze leidingen. Een gemiddelde eengezinswoning wordt opgeleverd met vijf loze leidingen waarvoor u als koper extra moet betalen. Daarnaast moeten er door die leidingen nog kabels getrokken worden om überhaupt van een netwerk te kunnen spreken. En dan heeft u een bedraad datanetwerk maar heeft u nog geen WiFi netwerk. Met POF kan dit allemaal in 1 keer!

 

2 manieren van een POF installatie:
In nieuwbouw

  • De eerste manier van installeren betreft een nieuwbouw project waarin de elektra nog niet getrokken is. Dit kan een groot voordeel opleveren, gezien er niet betaald wordt voor dubbele arbeid voor het trekken van bekabeling en loze leidingen.
    De elektra en POF kabel wordt in één keer door de leiding getrokken naar de gewenste centraaldoos.
    Vanuit deze centraaldoos verlengen we de POF kabel naar de gewenste wandcontactdoos waar we de POF aansluiting kunnen afmonteren op het door u gekozen schakelmateriaal.
    Met deze manier van werken leveren we een besparing op het budget van het binnenhuis netwerk op, los van de besparende eigenschappen die POF in gebruik oplevert.
  • De tweede manier van installeren betreft een nieuwbouw woning waarin al elektra is uitgevoerd. Uiteraard kan POF, naast doorgetrokken worden langs de elektra, ook worden getrokken in loze leidingen.
    Afhankelijk van waar de loze leidingen eindigen kunnen wij u van advies voorzien voor het plaatsen van aansluitpunten en WiFi punten.