Oplevering DATA en WiFi netwerk

Oplevering DATA en WiFi netwerk

Vandaag hebben we voor een trouwe klant weer een project afgerond.

Onze klant had de wens om in de hele woning en in de tuin een goed data en WiFi netwerk te hebben. Natuurlijk hebben we daar onze oplossingen voor:

  • Op de begane grond hebben we een ASUS RT-AC66U router geplaatst welke voor een optimale 2,4 en 5Ghz WiFi verbinding zorgt.
  • Voor de WiFi in de tuin van onze klant hebben we onder het afdak hoog en droog een Fritz 1750E repeater geplaatst. Uiteraard haalt onze klant deze in de natte en koude maanden naar binnen toe, maar in de maanden dat er van de tuin gebruik gemaakt wordt, kan deze prima onder het afdak zitten. Zo heeft de klant een goede verbinding tot ver achter in de tuin.
  • Naar de eerste verdieping hebben we de bestaande telefoniekabel vervangen door 2 UTP kabels en op deze locatie een Data stopcontact geplaatst. Om vervolgens voor een optimale WiFi op de eerste verdieping (deze was al redelijk goed door het gebruik van de ASUS router) er de bestaande router van de klant op aan te sluiten.
  • Op de 2e verdieping was een aantal maanden geleden een dakkapel geplaatst. Doordat de leidingen helaas niet goed verlegt waren tijdens de verbouwing, kon er geen nieuwe kabel meer getrokken worden om zo een dubbele data aansluiting te maken. Wij hebben er dus voor gekozen om de COAX kabel te gebruiken als datakabel. Dit gaat goed omdat als je met bijvoorbeeld de Hirschmann MoKa 32 snelheden tot wel 500MB kunt halen over COAX kabels heen. Uiteraard hebben we na het aansluiten van de Moka set, een router op de 2e verdieping geplaatst om zo ook op zolder een aantal bedrade aansluitingen en een perfecte WiFi te creëren.